Költségcsökkentés, vagy befektetés

Az első gondolata a vállalkozásoknak a válság idején a túlélés, a lehetséges eszközök közül a legegyszerűbbhöz folyamodnak a költségeik csökkentéséhez.

A válság idején a képzés olyan, mint amikor a Balaton vizén hajós versenyt rendeznek és a hajósok tudják, hogy lesz „lavór” effektus, ami azt jelenti, hogy a tavon megszűnik a szél. A hajók megállnak, sima a víztükör, csodálatosan szikrázik a nap, a hajók egy leheletnyi szellőt sem kapnak, nem dagadnak a vitorlák. Senki sem tudja, hogy percekre vagy órákra állnak meg.

A gazdaságnak a válság, olyan, mint a szélcsend a tavon. Vannak, akik pánikolnak, vannak, akik csendesen beletörődnek, és vannak, akik nem nyugodnak bele.

Akik nem nyugszanak bele, azt mondják magukban; valamit csinálni kell, valamit tenni kell, valamit változtatni kell…

Visszatérve a hajós példához, ebben az esetben kétfajta versenyző van:

Az egyik pihen és átvészeli a lavór effektust, vár, hogy megjöjjön a szél.

A másik a szélcsend alatt gyakorol. Végigveszi a legénységgel azokat a mozdulatokat, amelyeket akkor fognak csinálni, amikor a szél megérkezik.

Minden versenyen azok futnak be a célba győztesként, akik a lavór effektus alatt is együttműködtek és gyakoroltak.

Amíg a versenytársak költségeket csökkentnek, visszaszorítják a termelést, leépítenek, hogy átvészeljék a válságot, az Ön cége legyen az, amely gyakorol, együttműködik, és felkészül arra az időre, amikor újra fellendül a verseny.

Cégünk abban segít, hogy a válság alatt szél legyünk a csapatának. Vegyük végig azokat a lépéseket, amelyek a verseny alatt nélkülözhetetlenek, hogy felkészült legyen és Ön legyen az első befutó.

/Ökrös Attila/